Select Page

Neix la Taula del tercer Sector Social a les Terres de l’Ebre per donar veu i enfortir el teixit d’un sector econòmic en alça al territori

 

16 de febrer. De la mà del Grup de Cures de  l’Ateneu Cooperatiu de Terres de l’Ebre es va reunir a APASA, Amposta, la Taula del Tercer Sector Social. Aquesta espai s’ha forjat gràcies a l’organització de trobades periòdiques des de 2018 on han participat els diferents actors que conformen el sector social del territori.

La Taula del Tercer Sector Social és un espai per definir reptes i necessitats comunes, cercar respostes compartides i crear xarxes de suport mutu amb l’objectiu d’enfortir el sector i posar en valor no només les persones que hi treballen sinó el potencial social i econòmic del mateix.

En aquesta sessió amb representants institucionals hi han participat 19 entitats d’arreu de les Terres de l’Ebre. La Taula ampliarà la xarxa amb més entitats, fundacions, cooperatives, ONG’s i actors del sector per ser cada cop més plural, diversa i interseccional. En la sessió de divendres, les entitats s’han compromès a constituir-se com a xarxa de la mà de l’assessorament de l’Ateneu Cooperatiu.

Alhora, existeix també, un espai de trobada més espai ampli on s’hi troben professionals del tercer sector per conèixer-se, reconèixer-se, explicar-se i compartir recursos i serveis, de cercar sinèrgies i ser un espai formatiu i de cures per als propis agents del Tercer Sector Social.

La celebració d’aquesta Taula del Tercer Sector és la culminació d’un treball de procés que va començar l’any 2018 i una fita en el camí d’anar enfortint i enxarxant aquest àmbit social a l’Ebre.

Les entitats que van participar-hi són: UTE PILS, Fundació Gentis, Fundació Resilis, Fundació Ulldecona, CLEB, Fundació Diagrama, Suara Cooperativa, ONG Provocant la Pau, Fundació Tutelar, Fundació Pere Mata, GEPEC, Atzavara Arrels, Fundació Mercé Pla, Esplai Blanquerna, APASA, Residència Ulldecona, Fundació El 7 d’Astres, EINA ACTIVA, Creu Roja Tortosa