Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/apasa.org/public_html/wp-content/themes/Divi-child/functions.php on line 10
}
+34 977 704 636 info@apasa.org

Hipoteràpia

Aquest treball, pretén ser una activitat més, encaminat a assolir la màxima premissa, que sempre estar tant present en l’atenció que dediquem a les persones del nostre servei: millorar la seva qualitat de vida. El cavall o el poni serà un element mediador que ha de facilitar, a les persones amb discapacitat intel·lectual, un augment en les seves potencialitats, aportant-los-hi beneficis psíquics, físics i socials. Aquesta activitat pot ser de gran ajuda per potenciar les estratègies d’atenció més convencionals.

 

 

Objectius de l’equinoteràpia

:

 

Fomentar Benestar emocional: tot el treball de relació amb el poni o cavall, posa en funcionament la intel·ligència emocional. Aquesta relació amb l’animal comporta que la persona ho faci amb una conducta adequada. A més, el vincle afectiu que es crea pot ser un element potencialment favorable per millorar les relacions afectiu emocionals entre els iguals.


Fomentar la Interacció: el poni o el cavall augmenta l’interès de relació i comunicació de la persona. Es converteix en un una font de coneixement, de plaer i d’entreteniment.


Potenciar la integració sensorial: Permet treballar els diferents sistemes sensorials amb el poni i els diferents carruatges. Millora l’estimulació vestibular, tàctil, propioceptiva, visual i auditiva.


Potenciar capacitats físiques i psíquiques: Per portar a terme aquest objectiu fem ús de tres característiques fonamentals que ens aporta el cavall i que són les següents

 

 • Transmissió del calor corporal: la temperatura del cavall és de 38º i quan està en moviment pot augmentar.
  -El moviment suau del cavall conjuntament amb la temperatura, proporciona sensacions de benestar i de relaxació.

 

 • Transmissió d’impulsos rítmics: el pas del cavall genera una gran quantitat d’impulsos (90 a 100 per minut) al genet.
  -Aquest moviment estimula tot una sèrie d’automatismes molt important manteniment de la postura.
  -Aquest principi a nivell psicoterapèutic potencia la percepció corporal de la persona.

 

 • Patró de locomoció tridimensional: la persona amb mobilitat reduïda, el patró que es fa servir per a la marxa.
  -Aquesta característica et permet treballar totes les disfuncions neuromotrius que afecten a la deambulació.