Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/apasa.org/public_html/wp-content/themes/Divi-child/functions.php on line 10
}
+34 977 704 636 info@apasa.org

Caninoteràpia

 

 

Que els animals de companyia i especialment els gossos, generen beneficis per la salut dels humans, és un aspecte més que demostrat . Molts estudis mostren com la presència dels gossos contribueix a la relaxació de les persones (reduint variables fisiològiques com la pressió arterial i la freqüència cardíaca), fomenten la comunicació, incrementen la motivació i augmenten la sensació de benestar emocional.

L’objectiu fonamental i comú en les intervencions és millorar la qualitat de vida de les persones tenint en compte les seves característiques físiques i psíquiques per aprofitar al màxim la interacció gos-usuari. Es poden treballar moltes àrees amb objectius molt diversos.

Alguns exemples són:

Àrea cognitiva: millorar l’autocontrol, millorar l’atenció i la concentració, augmentar la memòria i adquirir coneixements nous.
Àrea psicomotriu: millorar la marxa, l’equilibri, habilitats motrius, coordinació visió-motora, motricitat fina i grossa i l’esquema corporal.
Àrea comunicativa: fomentar les interaccions positives i facilitar la comunicació verbal i no verbal.

 

 

 

 

La Residència Íbera i el CAE l’Àngel realitzen sessions grupals (de 4 usuaris com a màxim) d’una durada aproximada de 45-60 minuts. La periodicitat és quinzenal. En aquestes sessions hi participen dos gossos de teràpia, juntament amb una persona referent d’atenció directa, així com una psicòloga i un terapeuta caní.

El CEE l’Àngel realitza l’activitat de caninoteràpia en petit grup ,de dos o tres alumnes màxim, o de manera individual, en funció dels objectius a treballar i de les característiques que presenta l’alumne. L’activitat es realitza amb una periodicitat d’un cop al mes . En aquestes sessions hi participen un gos de teràpia, juntament amb la logopeda i fisioterapeuta de l’escola, així com una psicòloga i un terapeuta caní.

Les sessions es porten a terme en les instal·lacions de l’entitat.