Select Page

25è Aniversari APASA

Salutació del President de la Generalitat, Jordi Pujol

Barcelona, setembre de 2001

Em complau profundament adreçar-vos aquestes línies de salutació amb motiu de la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la vostra associació. Fer anys sempre és motiu de joia, però en el vostre cas la commemoració pren una rellevància especial perquè el balanç de la vostra tasca és exemplar i el resultat del vostre esforç és un model a seguir de constància i estima a les persones amb disminucions. Els projectes més sòlids no neixen ni de la improvisació ni de l’aparença. Es fan superant reptes, agrupant esforços i lluitant per un objectiu comú. APASA va començar per la preocupació d’uns pares per aconseguir una bona escolarització per als seus fills. Ho varen fer, com vostès mateixos diuen, patint moments de sofriment, lluita i somni. Ningú com els familiars dels nens que pateixen disminució hi aboca tant d’esforç, il·lusió i estimació. Moltes vegades em refereixo a col·lectius com el que representen vostès dient que no surten en manifestació per a reclamar res, no perquè no fan sentir la seva veu als mitjans de comunicació tant com altres la seva causa ha de ser oblidada. És evident que l’administració tot i que cada cop hi dedica més recursos no pot arribar a tot, i que és l’esforç i el voluntarisme d’associacions com APASA les que tiren endavant els projectes. APASA ha crescut com han crescut els fills, han anat creixent, s’ha anat ampliant, s’ha fet gran i s’ha consolidat. Els pares i els professionals que hi treballen s’han de sentir orgullosos del que han aconseguit. Com jo me’n sento de poder compartir des d’aquesta revista la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la seva associació. Els encoratjo a no defallir, a continuar el camí que vostès mateixos han marcat. Els felicito des de l’admiració i el respecte pel seu treball, que col·labora a fer que el nostre país sigui més just i més solidari amb les persones que mereixen un tracte i una estima especials. Enhorabona.

Jordi Pujol,
Molt Honorable President de la Generalitat

 

Actes commemoratius del 25è aniversari

Els actes de commemoració del 25è aniversari d’APASA van iniciar-se el 21 de maig de 2001, amb la Presentació del Cartell Conmemoratiu i del Programa d’Actes a l’Ajuntament d’Amposta i al Consell Comarcal del Montsià. L’acte va servir per agrair al personal i les institucions per la seva col·laboració. Dies més tard, el 26 de maig, es va inaugurar la Sala d’Estimulació Multisensorial a càrrec de la Sra. Carmen Borbonés, Delegada de Benestar Social a Tarragona, i del Sr. Salvador Bernet, President d’APPS.

Després de l’estiu, el 5 d’octubre, es va inaugurar l’Exposició Itinerant dels 25 anys d’APASA a Sant Carles de la Ràpita. Setmanes més tard, entre els dies 19 i 20 d’octubre es van celebrar les V Jornades Nacionals d’Habitatge organitzades per FEAPS. D’altra banda, el 21 de novembre es va inaugurar la VII Escola de Pares i Mares d’APASA, a càrrec de la Sra. Mercè Sanmartí, Delegada de Benestar Social a les Terres de l’Ebre.

En el marc de la Fira de Mostres d’Amposta es va celebrar la Xerrada-Col·loqui “Voluntariat i moviment associatiu en marxa” a càrrec del Sr. Xavier Pastor, coordinador de l’INCAVOL. En el mateix marc de la Fira es va celebrar l’Acte de Reconeixement als Socis Fundadors d’APASA, amb la presència del Sr. Francesc Sancho, Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. El 14 de desembre l’Exposició Itinerant dels 25 anys d’APASA va traslladar-se a Santa Bàrbara, i el 21 de desembre es va realitzar el Festival de Nadal a càrrec dels nois i les noies dels serveis d’APASA.

L’any 2002, APASA va rebre la Menció Especial del Premi Amposta 2001 (16 de març). A la primavera es va celebrar el Dinar de Germanor (27 d’abril), i el 30 de maig, l’Exposició Itinerant dels 25 anys d’APASA va traslladar-se a Ulldecona, que el 21 de juny es va desplaçar a Sant Jaume d’Enveja. Ja a la tardor, el 4 d’octubre, l’exposició va traslladar-se a Amposta. Amb la presentació de la pàgina web de l’entitat, que permetia obrir la porta a les noves tecnologies, es van donar per conclosos els actes commemoratius de l’aniversari.