Select Page

Musicoteràpia

L’objectiu principal de la Musicoteràpia a APASA és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel.lectual, treballant les sensacions i estimulant els sentits (oïda, vista, tacte…), capacitats bàsiques de l’ésser humà, facilitant un mitjà de comunicació a partir de la música sense la necessitat de desenvolupar el llenguatge verbal.

Amb la Musicoteràpia s’ha buscat millorar l’assimilació de la informació sensorial que se’ls ofereix, optimitzant la seva relació amb l’entorn. Les experiències musicoterapèutiques ofereixen aquest ambient d’estímuls controlats, en el que es treballen les sensacions, tenint les persones la llibertat d’explorar, descobrir i gaudir de les diferents experiències musicals que se’ls proporciona.

Amb les experiències musicals terapèutiques s’ha proporcionat l’ambient adequat per a participar en situacions musicals que serveixen de catalitzador per al desenvolupament individual i de la identitat degut a l’alt nivell d’interacció que és necessària per a realitzar-les.