}
+34 977 704 636 info@apasa.org

Llar - Residència l'Ullal

La Llar-Residència L’Ullal-APASA és un servei amb 12 places per a persones majors d’edat amb discapacitat intel·lectual adaptada a tots els nivells de suport.

L’Ullal es considera un projecte que porta un afegit de novetat per a l’entitat: és el primer servei que surt del complex i recinte, està situat als baixos d’un edifici a Amposta, pel que s’afavoreix la inclusió social i la vida comunitària.

Va ser inaugurada al desembre de 2010 amb la intenció de donar resposta a les demandes de places residencials per part de les famílies.

La Llar es composa de dos menjadors-sala cinema, una cuina, 5 sales de banys, 8 habitacions, una sala de bugaderia, un despatx, una Sala d’Estimulació Multisensorial i un vestidor equipat per al personal.

Cal dir que està totalment adaptada amb amplis passadissos i accessible amb un elevador per a poder accedir a tots els espais, ja que el centre te dues alçades.

Respecte a les habitacions, tres son dobles mentre que les 5 restants son individuals. Aquestes s’assignen en funció de la necessitat d’intimitat o assistència que requereix la persona.

Tres de les sales de banys son adaptades, estan equipades amb ajudes tècniques. Una d’aquestes preparada per a poder assistir en un futur a una persona amb necessitat de suport generalitzat.

A l’abril 2015 es crea un espai Snoezelen on s’ofereixen experiències sensorials a les persones residents, fent una atenció individual i personalitzada, cercant el benestar emocional de la persona.

La llar també se n’ocupa d’oferir diferents serveis, entre els quals es poden destacar: l’acompanyament mèdic, el servei d’odontologia, serveis estètics (perruqueria, esteticista, podòleg).

La missió i motiu de la llar és millorar la qualitat de vida dels nois promovent la seua autonomia i propiciant l’autodeterminació.

Altres objectius del servei són:

  • Mantenir relació propera amb la família, com a peça fonamental en el projecte de vida de les persones que atenem.( així com la possibilitat de fer trucades telefòniques als familiars, també, a aquells que disposin dels mitjans tecnològics adients se’ls ofereix la possibilitat d’utilitzar l’Skype, les sortides a casa… Això ajuda a fomentar el contacte periòdic entre els usuaris i les seves famílies)
  • Obtenir una atenció integral i normalitzadora a la pròpia vida diària, oferint els suports necessaris per poder desenvolupar-se.
  • Fomentar l’autonomia a la llar per a mantenir capacitats i sentir-la com a pròpia.
  • Donar recolzament i fer acompanyament emocional
  • Oferir l’atenció sanitaria pertinent.

Cada usuari té un Programa Individual de Suport amb uns objectius a treballar i assolir. La finalitat essencial d’aquest és permetre que la persona tingui un sistema de vida que reflecteixi tant com sigui possible els seus objectius i experiències de vida desitjats. És a dir, a través de la determinació dels serveis i suports que una persona necessita el Pla ha de fomentar un estil de vida de qualitat per a la persona, que li permeti participar en la seva comunitat, assumir rols socials valuosos i experimentar una satisfacció i una autorealització importants.

Gràcies a la diversitat d’aquest equip i de l’esperit de millora constant, s’intenta aconseguir la màxima qualitat de vida i benestar dels usuaris i les seves famílies.